Persiska Specialiteter
-
Kebab kobide 165:-
Lammfärsspett smaksatt med svartpeppar och lök, toppad med sumak,serveras med basmairis, mastokhiar samt tomatsås.
-
Jooje kebab 185:-
Spett på kycklingsfilé i bitar, marinerad i saffran, citronjuice och lök, toppad med sumak, serveras med basmatiris, mastokhiar samt tomatsås.
-
Kebab chenje 205:-
Spett på lamminnerfilé i bitar marinerad i mynta, valnötter, citronjuice och yoghurt, toppad med sumak, serveras med basmatiris, mastokhiar samt tomatsås.
-
Little Persiaa Special 420:-
Spett på chenje, kobide, jooje, serveras med basmatiris, mastokhiar samt tomatsås.
-
Dizi lamm 165:-
Tomatbaserad lammgryte gjord på aubergine, kikärtor, potatis, samt lök, serveras med bröd och hemlagad torshi.
-
Morasa Polo 185:-
Kycklingfilébitar i krämig sås med saffran och vitt vin över basmatiris garnerad med pistagenötter och sauterad sötsura berberisbär, mandlar samt russin.
-
Baghali Polo 175:-
Basmatiris blandat med bondbönor och dill, serveras med zeytoon parvardeh och lammlägg i citron-oreganosås.
-
Sabzi Fesenjan 185:-
Sötsyrlig örtgryta med kycklinfilébitar, valnötter, granatäpplesirap och vitlök,serveras med basmatiris och mastokhiar.
-
Ghormeh Sabzi 175:-
Örtgryta med lammgrytbitar och kidneybönor toppad med friterad aubergine, serveras med basmatiris och mastokhiar.
-
Gheimeh Bademjan 185:-
Gryta med tärnat lammkött, delade gula ärtor och torkad lime, gernerad med pommes allumettes och friterad aubergine, serveras med basmatiris och mastokhiar.